Föredrag Lördagen den 29 oktober, kl 13

Lördagen den 29 oktober, kl 13. Ekologihuset Blå hallen, Sölvegatan 37 Lund
GPS slå in denna pluskod P675+9V9Lund i adressfältet på din GPS så hamnar Ni på rätt parkering. Tänk på att det är parkeringsavgift alla dagar.

Peter Knutsson håller föredrag med temat ”Inte bara Rhododendron”.
Peter och Monica har en fantastisk trädgård i Oxelösund, uppbyggnaden av trädgården började i mitten av 80-talet. Har under åren på ett naturligt sätt skapat en trädgård med många rum.

Många olika träd och buskar bildar ett tak över trädgården. Buskar såsom Rhododendron och Magnolia tillsammans med många perenner, både vanliga och ovanliga, gör träd- gården spännande.

Lördagen den 26 november, kl 13

Lördagen den 26 november, kl 13. Ekologihuset Blå hallen, Sölvegatan 37 Lund, GPS slå in denna pluskod P675+9V9Lund i adressfältet på din GPS så hamnar Ni på rätt parkering. Tänk på att det är parkeringsavgift alla dagar.


Henrik Sjöman berättar från någon av sina resor.
Henrik arbetar halvtid i Botaniska Göteborg som vetenskaplig intendent och hans främsta arbetsuppgift är att ansvara för samlingarna av vedartat växtmaterial, alltså träd och buskar i trädgården.
På halvtid är Henrik fortfarande kvar vid SLU i Alnarp där hand undervisar och forskar. Hans forskning handlar främst om hur och varför olika trädarter är framgångsrika i olika miljöer.
Blir spännande att lyssna till Henrik som är en engagerande föredragshållare.

Föreläsning via zoom Lördagen den 19 februari 2022


Hej Alla medlemmar!

Nyligen lättades på restriktioner vad gäller Covid -19 men vi väljer ändå att sända kommande föredrag den 19 februari via zoom på grund av den höga smittspridning som finns ute i samhället.

Vi hälsar Er välkomna till föreningens andra föreläsning som består av två delar  via Zoom lördagen den 19 februari med start kl 13 00.

Vi hoppas Ni har möjlighet och vill följa föredraget via Zoom, Ni anmäler Er senast fredag kl 15 den 18 februari 2022 till lennart.g.karlsson@telia.com  Ni får sedan en länk skickad till Er på mejlen under fredagen 18/2.

Det framkom några önskemål efter förra välbesökta Zoom föredragen som vi tar med oss denna gång.

Ni kan logga in/ansluta ca 20 minuter innan och hamnar då i ett väntrum. Vi kommer att släppa in Er efterhand som Ni ansluter, för Er som önskar så kan Ni innan föredragen börjar sätta på Er kamera o mikrofon och hälsa på varandra. Ca 5 minuter innan föredragen startar så ber vi Er stänga av kameror och mikrofoner.

Mellan de två föredragen tar vi ca 10 minuters ”fikapaus”, Ni kan ju ha laddat kaffebryggaren innan ☺️.

Efter de två föredragen så kommer Ni även ha möjlighet att ställa frågor med Er kamera mikrofon påslagna som alternativ till chatt funktionen.

Om Ni har någon granne eller annan trädgårdsvän som vill delta så är de också välkomna att titta och lyssna.