Sydsvenska Rhododendron - och Magnoliasällskapet
The Swedish Chapter of the American Rhododendron Society


Transport sker med egna bilar. Föreningen bjuder på förmiddagsfika på första trädgårdsbesöket. Gemensam lunch på restaurang Riccardo som ligger i naturreservatet Möllegården. Dryck beställs på plats. Anmälan och matbeställning enligt formulär.
 
Första trädgårdsbesöket är hemma hos Marianne och Olof Norrlöw på Strandskogsvägen 4,
30 291 Halmstad.
 Olof är Rhododendronsällskapets ordförande. Hos Olof samlas vi kl. 09.00 och börjar besöket med en förmiddagsfika. Olof beskriver sin trädgård sålunda;  "Vår trädgård är 2000 kvm, framförallt tallskog och strandnära. Vi har cirka 100 olika rhododendron och en hel del rosor. Det finns en hörna av tomten som woodland och andra varierande rum men mycket `vild sorter´,
 6 magnolior och mycket mer". Hitta hit.
 
Andra trädgårdsbesöket är hemma hos Ulla och Nils-Olof Nilsson på Marsvägen 8,
302 91 Halmstad
. Nils- Olof har varit med att skapa och utvidga unika Vargaslätten i Simlångsdalen. Han ansvarade för skötseln i 53 år. Nils-Olofs trädgård är 900 kvm stor. Mest woodlandsanläggning med rhododendron, magnolia och formklippta buskar och träd samt stenanläggningar med natursten och vatten. Nils-Olof kommer även att visa oss hur han beskurit och formklippt sina buskar och träd. Hitta hit.
 
Restaurangbesök på Riccardo i naturreservatet Möllegården är bokad till kl.13.00. Riccardo är känd för sin italienska glass. Maten är italienskinspirerad. På anmälningsblanketten måste du välja matalternativ. Naturreservatet är känt för sina vackra backsippor. Nils-Olof har föreslagit en liten rundvandring innan vi kör vidare mot Hallandsåsen.
 
Sista besöket är hemma hos Lisbeth och Ulf Jönsson på Hulebäckserödsvägen 143,
266 98 Hjärnarp. Woodlandinspirerad anläggning på drygt 12000 kvm som är under uppbyggnad. Anläggningen består av en stor samling av rhododendron med huvudsakligen vildarter. Finns även inslag av vanliga och ovanliga träd. Ulf driver upp egna plantor och om intresse finns så är det möjligt att göra fina inköp. Hitta hit.
 
Ewa och Marianne