PROGRAM SYRMS

Planerade aktiviteter framåt, vill ni kolla på vad vi tidigare gjort hittar Ni dessa under https://rhododendron-syd.se/category/aktiviteter-2023/

Planerade aktiviteter våren 2024

 
Våren 2024
  1. 24 februari 2024 föredrag Ekologihuset Lund med Gunnel Carlson.
  2. Kameliasnack den 2 mars ett arrangemang av Norrvikens trädgårdar utanför Båstad, 13 30 – 16.

  3. 8- 10 mars 2024 deltar vi på Villa och trädgårdsmässan i Malmö.
  4. 23 mars  2024 årsmöte för verksamhetsåret 2023.
  5. Event hos Flyinge Plantshop 27 april.
  6. 11-12 maj Österlen Garden Show.
  7. Aktiviteter utomhus under slutet april tom juni. Kommer att uppdateras efterhand.
 
Se information och beskrivningar över aktiviteter nedan.

Aktiviteter våren 2024

Lördag den 24 februari 2024, kl 13 00. Ekologihuset Blå hallen, Sölvegatan 37 Lund

Föredrag med Gunnel Carlson, tema ”Snödroppar perfekt runt fötterna på Rhododendron och Magnolia”.

Äntligen är det dags för årets första föredrag i föreningen som ingen mindre är Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson håller för oss på temat ”Snödroppar perfekt runt fötterna på Rhododendron och Magnolia”.

Snödroppstid! En tid att längta till. Galanthus är den perfekta kompisen till Rhododendron och surjordsväxter. Vilken tur då att det finns sisådär en fyratusen sorter att välja bland. Gunnel Carlson berättar om några av dem.

Vi vill ge många chansen att lyssna på hennes föredrag så därför bjuder vi även in de som inte är medlem i föreningen till denna föreläsning, så berätta gärna för dina vänner att de också är välkomna.

Anmäl ditt/deras deltagande på sydsv.rh.magnoliasallskapet@gmail.com, det kostar 50 kr för icke medlemmar och de betalar via swish när de kommer. Kostnadsfritt för medlemmar.

Gunnel kommer även att ha med sig böcker till försäljning som hon har skrivit, bl a Snödroppar, En galantofil kärlekshistoria.

Kameliasnack den 2 mars ett arrangemang av Norrvikens trädgårdar utanför Båstad, 13 30 – 16.

Börje och Ann-Britt Pettersson utanför Vinslöv som är medlemmar i SyRMS har under 20 års tid samlat på ett 60 tal olika Kamelior. Numera finns hela samlingen på Norrviken i Erikshuset.

Ni har nu möjlighet att lyssna på Börje som förmedlar sin kunskap och erfarenhet samt se Kamelior i blom i en jättefin miljö. 

Ni ser program och vad som ingår på Norrvikens hemsida.

https://norrvikenbastad.se/evenemang/kameliasnack-pa-norrviken/

Medlemmar har fått mer information via föreningsbrev, har ni som medlem missat denna information kontakta oss på sydsv.rh.magnoliasallskapet@gmail.com

Villa och Trädgårdsmässa Malmö 8 – 10 mars.

Precis som under 2023 kommer vi att vara med på Villa och trädgårdsmässan i Malmömässan, Måsgatan 6, 215 32 Malmö.

Vi kommer att finnas i en monter rätt nära scenen och informera om Rhododendron, Magnolia och samplanteringsväxter. Information över mässan se  https://vartradgard.com/

Lördag den 23 mars kl 2024, kl 13 00 håller vi årsmöte för verksamhetsåret 2023. Ekologihuset Blå hallen, Sölvegatan 37 Lund.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar och fikapaus kommer Alan Duncanson att berätta och visa bilder från sin trädgård INGASRO som ligger i Önneslöv, postadress Genarp. Inspireras i förväg av Alans artikel i nr 4 2023.

Bilderna är på Magnolia  Soulengeana och Rhododendron ’Doc’ (R.degronianum ssp yakushimanum x R. ’Corona’) 

Flyinge lördag den 27 april 2024 kl 10 – 16 30

Ett trevligt återkommande event hos Flyinge Plantshop. Vi kommer att finnas på plats bland Rhododendron och andra växter nära växthuset inne på Flyinge Plantshop och informera om vår förening och ge råd om Rhododendron, Magnolia och samplanteringsväxter.

Vi informerar om erbjudande mm under början av april.

Österlen Garden Show 11 – 12 maj 2023

https://osterlengardenshow.se 

Vi kommer att finnas på plats och informera om vår förening och ge råd om Rhododendron, Magnolia och samplanteringsväxter. Växtlotteri med fina vinster.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå