VÄLKOMMEN TILL RHODODENDRON FAMILJEN.

Rhododendron har en stor bredd med plantor för både den lilla och stora trädgården många vintergröna, andra bladfällande. Blomning från mars till  augusti.

Utforska Rhododendron

Släktet Rhododendron har en stor bredd och genom att korsa olika arter och hybrider så finns en planta för alla typer av trädgårdar från den lilla radhusträdgården, klippträdgården, villaträdgården till de stora parkerna. Även i kruka på balkongen eller som solitär planta kan Ni hitta ett fint alternativ som pryder sin plats. Rhododendron innefattar även det vi i dagligt tal kallar Azalea och Japanska Azaleor.

Samplanteringsväxter som trivs tillsammans med Rhododendron hittar ni exempel på under fliken med samma namn.

Utforska genom vår hemsida som kontinuerligt kommer att uppdateras där vi försöker ge fakta och inspiration. Under länkar finns ytterligare fakta mm att hämta.

Hemsidor där Ni kan hitta information om Rhododendron. Vet Ni namnet så kommer Ni vidare genom att gå in på begynnelsebokstaven i namnet.

En utmärkt sida som beskriver arter https://www.rhododendron.dk/alfabet.html 

En Tysk sida med utförlig och bra information. Här behöver Ni skriva in namnet. https://www.bundessortenamt.de/apps9/genbank_rhododendron/genbank_rhododendron/public/de

En ny webbsida som är under utveckling som tagit tillvara tidigare Webbsidan Hirsutum breda information. http://www.rhododendra.com 

ARS sökbara sidor för Rhododendron både arter och hybrider http://rhododendron.org/rhododendronA-Z.htm  

ARS sökbara sidor för azalea http://rhododendron.org/azaleaA-Z.htm 

Nätversionen av Flora of China vol. 14 avsnittet om Rhododendron. Här finns alla artbeskrivningar. Man söker sig fram virtuellt direkt i bestämningsnycklarna från Släkte-Undersläkte.Sektion-Undersektion-Art)

http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=2&taxon_id=128386

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå